Onlinebutik – det mest populära CMS:et

Beroende på dina behov bör du välja ett av de många CMS som finns på marknaden.

I dagens artikel kommer vi därför att analysera de bästa CMS för e-handel som du bör hålla ett öga på, särskilt om du vill skapa en nätbutik. Vi presenterar de mest populära CMS:en:

Magento

Magento är inte bara ett etablerat CMS för att skapa och hantera nätbutiker på ett enkelt sätt, utan erbjuder sina användare tusentals tillägg som inkluderar funktioner för betalningar, frakt, skatter, analys och logistik, vilket är viktigt för att konkurrera inom e-handel. I huvudsak är det en omfattande lösning med öppen källkod för att skapa nätbutiker. Magento är inte lätt att använda om du är nybörjare eller saknar programmeringskunskaper.

Ursprungsland: USA

PrestaShop

PrestaShop är en lösning för e-handel och öppen källkod (som ständigt utvecklas) som driver över 300 000 nätbutiker världen över. Dessutom fungerar det med dagens välkända varumärken som PayPal, Google, MailChimp och Facebook, som alla bidrar till de webbutiker som skapas med detta CMS, som utan tvekan erbjuder en omfattande tjänst till sina kunder.

Ursprungsland: Frankrike

WooCommerce

Det som började 2008 som tre WordPress-entusiaster från olika länder som utbytte idéer via e-post är nu ett internationellt team av designers, utvecklare, support- och marknadsföringspersonal som betjänar en passionerad och växande gemenskap med hundratusentals användare. WooCommerce är utan tvekan en fantastisk leverantör av WordPress-verktyg.

Woocomerce är ett WordPress-plugin som kan omvandla din webbplats till en e-handelsplats. När du har installerat den kan du lägga till produkter, skapa kategorier och ange fraktkostnader. Allt är redo att användas i din butik nästan omedelbart.

Enligt deras hemsida genererar WooCommerce hittills över 30 % av alla onlinebutiker med över 1 miljon nedladdningar.

Ursprungsland: USA

Shopify

Shopify är förmodligen ett av de mest välkända e-handels-CMS:en på den här listan. Det finns ett stort antal mallar som kan anpassas för att passa ditt varumärke och du kan sälja fysiska eller digitala produkter. Det är utan tvekan en extremt enkel och intuitiv programvara med ett bekvämt gränssnitt som också erbjuder (bland annat) månadsrapporter om utvecklingen av trafik och försäljning på webbplatsen, samt en egen app med direkt tillgång till beställningar och analyser.

Ursprungsland: Kanada

CommerceTools

Ett annat CMS-verktyg som vi vill nämna är CommerceTools, en mycket skalbar programvara som består av ett API med stöd för en modern arkitektur för onlinebutiker och som därmed erbjuder många ytterligare integrationer. CMS ger dig möjlighet att underhålla katalogdata, köra kampanjer och få tillgång till kund- och beställningsdata, allt från ett gränssnitt och samtidigt.

Även om verktyget är avgiftsbelagt har det en 60-dagars testversion som ger (potentiella) kunder möjlighet att testa verktyget och lära sig mer om dess fördelar.

Ursprungsland: Tyskland

Insales

Insales är ett CMS som är inriktat på små företag som vill starta försäljning online. Du kan skapa en webbshop med mallar för dator- och mobilversioner, och du har möjlighet att synkronisera med mer än 100 appar. Bland de funktioner som övervägs är integrering med tjänster som leverans eller onlinebetalningar.

Ursprungsland: Ryssland

Lightspeed högkvarter

Lightspeed HQ är ett CMS som definierar sig självt som en högteknologisk försäljningsplats som ger sina kunder en enkel programvara för att skapa, hantera, administrera och utveckla sin verksamhet, oavsett om det handlar om detaljhandel, grossistverksamhet eller något annat. På så sätt kan Lightspeed HQ från första dagen när en kund ansluter sig till deras portfölj erbjuda dem inte bara en rent teknisk tjänst, utan också ett smartare sätt att arbeta genom att fatta datadrivna beslut som skapar den bästa upplevelsen för varumärkena. Detta är tydligt deras filosofi och varumärkeskaraktär.

Ursprungsland: Kanada

BigCommerce

BigCommerce CMS skapar olika typer av e-handel för sina kunder, inklusive en kraftfull SaaS-lösning, en hög säkerhetsnivå och ett enkelt gränssnitt som döljer ett komplext system för att optimera verksamheten. En mjukvara som främjar B2B- och B2C- e-handel och som för närvarande har en kundportfölj med mer än 60 000 små och medelstora företag, varav mer än 2 000 är medelstora företag och ledande på den amerikanska marknaden, och mer än 25 tillhör Fortune 1000. CMS för e-handel är utan tvekan marknadsledande.

Ursprungsland: Australien

cms