WordPress – vit skärm. Hur åtgärdar man det?

Det finns inget värre än att surfa på din WordPress-webbplats och plötsligt få en vit skärm. Felet gör din webbplats otillgänglig för både administratörer och besökare.

Den vita skärmen kan också vara mycket frustrerande eftersom det saknas information som pekar på en möjlig orsak eller lösning. Men det är också ett av de vanligaste WordPress-felen och i de flesta fall är det lätt att lösa.

Vi förklarar vad en vit skärm i WordPress är och de vanligaste orsakerna. Viktigast av allt är att vi ger dig 8 möjliga lösningar för att få igång din webbplats igen.

white

 

  1. Inaktivera plugins i WordPress
    Ett av de enklaste och vanligaste sätten att åtgärda en vit skärm i WordPress är att helt enkelt inaktivera alla dina plugins. Ofta slutar en webbplats att fungera på grund av att en uppdatering av ett insticksprogram kommer i konflikt med annan kod på webbplatsen.
  2. Byt till standardtema för WordPress Om problemet inte beror på insticksmodulen kan ditt WordPress-tema vara orsaken till den vita skärmen. För att kontrollera om det verkligen är problemet kan du åsidosätta ditt tema genom att byta till standardtemat i WordPress.
  3. Rensa webbläsarens cache och WordPress-plugins – Om du kommer åt baksidan av din WordPress-webbplats, men fortfarande ser en vit skärm på webbplatsen kan det bero på ett problem med cacheminnet. För att åtgärda detta kan du försöka rensa webbläsarens cache och WordPress caching plugin (om du har en sådan installerad).
  4. Om du fortfarande ser en vit skärm i WordPress och adminpanelen inte fungerar bör du aktivera felsökningsläget. Det här verktyget visar alla fel som uppstår på din webbplats. För att aktivera felsökning måste du öppna filen wp-config.php i din WordPress-installation. I den bör du hitta följande rad: define( ’WP_DEBUG’, false ); Ändra ”false” till ”true” och ladda sedan om din webbplats. Om denna rad inte finns kan du lägga till den i början av filen. Om felsökningsläget fungerar korrekt kommer du att se en felsökningsväg som kan leda dig till problemets fysiska plats. Om du däremot inte ser några fel efter att ha aktiverat felsökningsläget kan du behöva kontakta din webbhotell. Det är möjligt att felsökningen inte är korrekt konfigurerad på din server.
  5. Öka minnesgränsen – Om du fortfarande ser en tom sida efter att ha provat några av ovanstående lösningar, eller om du får ett felmeddelande som hänvisar till en minnesgräns eller om du får slut på minne efter att ha aktiverat felsökningsläget, måste du allokera mer minne till din applikation. Detta kan göras via filen wp-config.php i de flesta WordPress-installationer. Öppna filen och lägg till följande kod: define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);
  6. Kontrollera problem med filbehörighet – En annan möjlig orsak till en vit skärm är problem med filbehörighet. Det är möjligt att åtgärda problemet själv. Om du verkligen vet vad du gör – gör en förändring. Å andra sidan avråder vi dig från att göra det om du är osäker, eftersom du oavsiktligt kan skapa sårbarheter som angripare kan utnyttja när de angriper din WordPress-webbplats. När det gäller behörigheter i WordPress finns det tre enkla regler att följa: Filer ska vara inställda på 664 eller 644. Mappar ska vara inställda på 775 eller 755. Filen wp-config.php ska vara inställd på 660, 600 eller 644.
  7. Kontrollera om det finns problem med misslyckade automatiska uppdateringar. Ibland har WordPress problem med uppdateringar, t.ex. när servern kopplas bort. Ofta löser sig problemet automatiskt. I vissa sällsynta fall kan det dock leda till en vit skärm i WordPress.
  8. Lös syntaxfel i PHP-kod eller återställ en säkerhetskopia. Vit skärm – En annan vanlig orsak är att man redigerar kod på en WordPress-webbplats och råkar stava fel eller använda fel syntax. Ett tecken på fel ställe kan få hela webbplatsen att krascha, så redigera aldrig koden på en levande produktionssajt. Det finns dock inget att oroa sig för. Du kan alltid ansluta till webbplatsen via FTP och återställa de ändringar du gjort manuellt. Om du inte vet vilken ändring som orsakade problemet kan du återställa en säkerhetskopia av webbplatsens filer.