Hur lång tid tar det för en ny webbplats att dyka upp på Google?

Först de dåliga nyheterna.

Det är omöjligt att ge en exakt tidsram för hur lång tid det tar för en ny webbplats att visas på Google.

Din webbplats kan indexeras av Google inom några dagar … veckor … eller längre.

Googles algoritm indexerar din webbplats när den bestämmer sig för att indexera den.

Och nu de goda nyheterna.

Du kan inte tvinga Google att omedelbart lägga till din nya webbplats i rankingen, men det finns definitivt saker du kan (och bör) göra för att hålla väntetiden så kort som möjligt. Här är de:

Robots.txt.

Se till att din robots.txt-fil inte oavsiktligt blockerar sökmotorrobotar och bots från att komma åt det innehåll som du vill att Google ska indexera. Den person eller det företag som byggde din webbplats bör veta hur man kontrollerar filen robots.txt för att se till att den är korrekt konfigurerad.

WordPress instrumentpanel.

Om din webbplats har byggts på WordPress-plattformen finns det en inställning för att ”inte indexera webbplatsen” i WordPress-instrumentpanelen. Det är vanligt att aktivera den här inställningen när en ny webbplats håller på att byggas och du inte vill att sökmotorkrypare ska försöka indexera din webbplats. När webbplatsen väl är igång ska du dock se till att stänga av den här inställningen.

Google Search Console.

Anslut din webbplats till Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools). Detta är en kostnadsfri tjänst som Google erbjuder och som analyserar din webbplats och meddelar dig om eventuella fel. Med Google Search Console kan du skicka din webbplats karta och/eller URL:er för enskilda sidor direkt till Google för att de ska ingå i databasindexeringen.

Google Analytics.

Se till att du har integrerat Google Analytics på din webbplats. Precis som Google Search Console är detta en gratistjänst, men den är mer inriktad på att registrera och analysera trafiken till din webbplats. Att ansluta din webbplats till Google Analytics är ett annat sätt att ”pinga” Google-ekosystemet och låta dem veta att du finns.

Lokal SEO.

Kom ihåg att skapa en gratis Google My Business-lista. Google My Business är ett av de snabbaste och enklaste sätten att bli synlig på din lokala marknad. Även om det tar några veckor innan din webbplats visas i Googles organiska SERP (Search Engine Results Pages) kan du i alla fall hamna på Googles första sida med Google My Company.

Google Search Console.

Anslut din webbplats till Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools). Detta är en kostnadsfri tjänst som Google erbjuder och som analyserar din webbplats och meddelar dig om eventuella fel. Med Google Search Console kan du skicka din webbplats karta och/eller enskilda sidors URL:er direkt till Google för att de ska ingå i databasindexeringen.

seo

Lokal SEO.

Kom ihåg att skapa en gratis Google My Business-lista. Om du behöver hjälp med detta kan du hitta en bra resurs här. Google My Business är ett av de snabbaste och enklaste sätten att få lokal synlighet.

Bakåtlänkar.

Ett annat sätt att få Googles uppmärksamhet är att få så många andra webbplatser som möjligt att länka till din webbplats. Ju mer, desto bättre. Du behöver inte använda dig av någon spammig SEO-taktik för att få backlänkar. Allt du behöver är lite tid och ansträngning. Börja med de uppenbara sakerna. Gå till alla dina sociala medier som Facebook, LinkedIn och Twitter och se till att alla länkar tillbaka till din webbplats. Börja sedan uppdatera dina profiler på ställen som Gula sidorna, Manta, Yelp eller din lokala handelskammare. Det finns många möjligheter att få enkla backlinks om du bara kavlar upp ärmarna och gräver lite.
Innehåll. Genom att publicera användbart innehåll av hög kvalitet på din webbplats kan du hjälpa din synlighet i sökmotorerna på två sätt. För det första ger den Googles sökmotorcrawlers rådata som de kan använda och indexera i sin databas. Ett välskrivet innehåll kan leda till en första plats på sidan 1 i Google för många söktermer. För det andra kan ett innehåll av hög kvalitet leda till backlinks till din webbplats från andra webbplatsägare eller bloggare. Kom ihåg att bakåtlänkar är ett av de viktigaste sätten för Google att utvärdera om innehållet på din webbplats är värdefullt och förtjänar en plats på sidan 1.